tiistai 28. helmikuuta 2017

Superlöytö Tampereelta

Mikä uskomaton tuuri minulla kävi taannoisilla Tampereen nukkekotimessuilla. Vaikka en ollut alkuunkaan ensimmäisten joukossa paikanpäällä, nämä kolme erilaista (!) rättisitikka aiheista pienoismallilaatikkoa odottivat minua vielä puolenpäivän aikaan Mäkisen Minnan pöydällä.

Koska Kesäkodin hyllykössä oli jo ennestään yksi rättäri ja seinälläkin 2CV-aiheinen taulu, täytyi nämä aarteet ehdottomasti hankkia talon kokoelmiin.


Siellä ne nyt kirjahyllyssä odottavat innokasta harrastajaa...

torstai 9. helmikuuta 2017

Pientä pintaremonttia

Koesisustuksen jälkeen kesäkodin asukas päätti, ettei hän halua nukkua uima-altaassa. Uima-altaaltahan tuo turkoosi kaakelitapetti sai huoneen näyttämään, sänky ja muu tavara ei muuttanut tunnelmaa miksikään. Siispä maalaustarvikkeet esiin ja talkooväki paikalle...

Lumottu nukkekoti-blogissa oli kuin tilauksesta ohjeet maalaustelojen valmistamiseen. Frotee on loistava oivallus telan pinnaksi! Omassa telaversiossani taivutin varren hieman eri tavalla ja tein siihen kädensijan maalarinteipistä. Teipin maalasin mustaksi. Telaan käytin muovitettua froteeta, sitä löytyi varastosta juuri sopivan kokoinen jämäpala. Taas kerran tuli todistettua, että niin pientä kangastilkkua ei olekaan, että se kannattaisi heittää pois. :) Maalipurkin "lainasin" Vaarinmökin kellarista.

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Runebergin päivä


Ensin Tauno-Armas päiväunille, sitten kupponen (tai kaksi) hyvää kahvia ja runebergintorttu. Sellainen on Ikäneidon, lepopäivän ratoksi, itselleen järjestämä päiväkahvihetki tänään Runebergin päivänä.

torstai 2. helmikuuta 2017

Koesisustus

Koesisustuksia näköjään täytyy aina välillä tehdä. Kesäkodin makuuhuoneen päiväpeitto valmistui jo vuosi sitten, mutta sänkyä en ole saanut aikaiseksi. No, nyt kun sängyn runko on valmis, täytyi tietysti heti mennä mallaamaan peittoa sen päälle ja muuta rekvisiittää ympärille...

Sängystä puuttuu maalin lisäksi patja ja muut petivehkeet. En myöskään ole ihan varma sen lopullisesta paikasta. Ehkä laitan sen huoneen perälle poikittain? Niin tai näin, kiva oli saada tämänkin huoneen kalustus askel eteenpäin.