torstai 31. joulukuuta 2015

Hyvää Uutta Vuotta!

Ensin radio hiljaisemmalle...

Sen jälkeen ihka uusi herätyskello soimaan 23.45...

Sitten on hetki aikaa tutkia kirkonkylän kansakoulun vahtimestari-keittäjä Serafiinalta joululahjaksi saatua opetustaulua. Koululle oli hankittu uusia tauluja, siksi Serafiina oli saanut opettajaneidiltä luvan lahjoittaa käytöstä poistetun taulun Ikäneidolle. Tästä kelpaa opettaa kanarotuja Tauno-Armaalle.

Nyt on kammarissa hiljaista ennen vuoden viimeisiä nokosia, joiden jälkeen Ikäneito ja Tauno-Armas nousevat vielä ennen yöuniaan valamaan uudenvuodentinat!

Toivotan kaikille blogissani piipahtaville Voimaa ja Terveyttä Vuodelle 2016!!  

perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulukuusi vai jouluinen kuusi

Tässä vinkki piparkakkujen koristelusta pitäville nukkekotiharrastajille. Nukkekotiin voi tehdä joka joulu uuden kuusen. Joulun jälkeen säilytysongelmaa ei ole, sillä kuusen voi syödä alusmattoineen.

Skanssin kauppakeskuksessa järjestettiin kahtena viikonloppuna ennen joulua lapsille mahdollisuus koristella piparkakkuja. Sydänpipareiden koristeluun käytettiin Dr Oetkerin tuotteita. Jälkimmäisenä sunnuntai-iltana toi yksi tapahtuman ohjaajista tämän söpön mallin meille syötäväksi. Arvata saattaa, että emme malttaneet sitä syödä, vaan se koristi pöytäämme markkinoiden loppuun asti.

Näiden kuusikuvien kera toivotan kaikille blogini seuraajille lupsakkaa joulunajan jatkoa!!

lauantai 12. joulukuuta 2015

Skanssin joulumyyjäiset

Olen Kimalaisen kanssa myymässä nukkekodin tavaroita Turussa, Skanssin joulumyyjäisissä kauppakeskuksen 2. kerroksessa. Myyjäiset Skanssissa jatkuvat keskiviikkoon 23.12.2015 asti, arkisin klo 10.00-21.00, la 9.00-18.00 ja su 12.00-21.00.   Tervetuloa!

Kuvassa, tarpeellisten tavaroiden takana, Kimalainen viimetingan kaffepaussilla hetkeä ennen markkinoiden avautumista.

tiistai 8. joulukuuta 2015

Pöytälamppuja

Kuluvan vuoden viimeiset joulumyyjäiset lähestyvät kovaa kyytiä. Olen Kimalaisen kanssa mukana Turussa kauppakeskus Skanssin  joulumyyjäisissä 11.-23.12.2015. Meidät ja tuotteemme (sekä nukkekoti että 1:1 kokoiset) löydät kauppakeskuksen II-kerroksesta.


Töiden osalta loppukiri on käynnissä ennen 13 päivää kestävää markkinarupeamaa. Tänään markkinoille valmistui mm. pöytälamppuja.

Tervetuloa Turkuun ja Skanssiin!!

tiistai 1. joulukuuta 2015

Markkinoilta tallennettua

Turun nukkekotijoulumarkkinoilla kävi toimittaja Olga Pihlman tekemässä jutun sekä Ylen nettisivuille että Turun Radion lähetykseen. Tässä nettijuttu:


Kulttuuri

Paperisilppu muuttuu nukkekodin piparipurkiksi ja puusta syntyy minimaalinen pyykkipoika

Kun vuolee puusta nukkekotiin pyykkipoikaa täytyy olla tarpeeksi valoa ja tarkat silmät. Nukkekoteihin tavaroita tekevät saavat inspiraatiota vaikka kodista ympärillä tai omista haaveista.

Nukkekotiharrastajat saavat nukkekoteihinsa inspiraatiota vaikka oman kodin tavaroista. Nukkekotiin voi myös tehdä tavaroita, joita ei muuten voisi kotiin saada.
Materiaalina nukkekodin tavaroihin voi olla esimerkiksi paperisilppu tai muovailumassa. Turussa Abo Vetus & Ars Nova -museossa pidettiin lauantaina nukkekotijoulumarkkinat, jossa oli esillä muun muassa käsityönä tehtyjä nukkekodin tavaroita.


Nukkekodin purkki nukkekotijoulumarkkinoilla Turussa.
Paperisilpusta ja napista syntyy purkki nukkekotiin. Kuva: Olga Pihlman/ Yle
– Nukkekodin piparkakkupurkki syntyy paperisilpusta. Silppunauhasta kääritään rulla ja sen päälle laitetaan nappi. Inspiraatio tulee ihan, kun katsoo tavaroita kotona. Haaveissa on tehdä vielä jouluksi joululeivonnaiset, -laatikot ja piparipelti nukkekotiin, sanoo Nina Tuomisto.
Nukkekodin pyykkipoika nukkekotijoulumarkkinoilla Turussa.
Nukkekodin pyykkipoika on 6 mm pitkä. Kuva: Olga Pihlman/ Yle
– Pyykkipoika nukkekotiin syntyy puusta pienellä askarteluveitsellä vuolemalla. Tekemiseen tarvitaan hyvä näkö ja kirkas valo. Olen tehnyt noin kolmekymmentä vuotta nukkekotiin tavaroita. Nukkekotiharrastuksessa kiehtoo se, että voi tehdä vaikka sellaisia huonekaluja, mitä haluaa, mutta joita ei voi omaan kotiin saada, kertoo Mirka Salonen.
Nukkekodin lemmikeitä nukkekotijoulumarkkinoilla Turussa.
Nukkekodin lemmikit syntyvät huovuttamalla. Kuva: Olga Pihlman/ Yle
– Eläimet on tehty neulahuovutuksella. Nukkekodit on elämäntapa. Nyt suurin onnistuminen on ollut se, että olen pystynyt tekemään 0,5 millimetrin puikoilla kirjoneuletta ohuesta silkkiompelulangasta. Kaikki mitä haluaa, niin sen kyllä pystyy tekemään, vaikka se olisi aikaa vievää ja esteitä olisi paljon, kertoo Hanna Meronen.
Nukkekodin jouluruokaa nukkekotijoulumarkkinoilla Turussa.
Kuva: Olga Pihlman/ Yle
– Jouluvalmistelut ovat jo kovassa vauhdissa nukkekodissa. Kun muovailen massasta ruokia, siihen tarvitaan avuksi esimerkiksi neulaa. Kerran kokeilin tehdä ruokaa omaan nukkekotiin ja sen jälkeen tämä ruokien tekeminen vei mennessään, sanoo Mirja Leppänen.