keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Vanhanpojanheittiön peti

Nukkekotiyhdistys järjesti jälleen Suuri Snadi tapahtuman yhteydessä minikalustekisan jonka aiheena oli "petaa peti miniasuntomessuille". Osallistuimme Kimalaisen kanssa kisaan yhteisellä työllä.

Työssämme vanhanpojanheittiön elämä jatkuu. Ei edes heittiön äidin yritys kohentaa pojan vuodevaatevarastoa, lahjoittamalla pojalle käsinkirjottu perintölakana ja pitsein somistettu tyynyliina, ole saanut heittiön huushollinpitoa miksikään muuttumaan.


Tämä Kimalaisen tekemä kirjapino yhdessä sillä korjatun jakkaran kanssa on ehdoton suosikkikohtani työssämme.

lauantai 25. lokakuuta 2014

Suuresta Snadista mukaan kotiin

Vaarinmökin ikäneidon lisäksi Suuresta Snadista tuli vain muutama tavara mukanani kotiin.
Iiris Nissiseltä ostin joulukortti- ja paperinukkeprintit. Japanilaiseen teehuoneeseen löytyi "rekvisiittaa" Johanna Tiukkan ja Sirpa Järvenpään pöydältä, työ on Johannan tekemä.

Pöytänaapurinani olivat nukkekoti Sonaatin Kati Rauhaniemi ja Katin lapsenlapsi Daniela. Katilta sain hauskan paistamista odottavan kananmunan, jossa kuoret ovat luiskahtaneet valkuaisen joukkoon. Kurpitsa on Danielan (8 v.) valmistama, hänellä oli oma myyntipiste Katin pöydällä.

maanantai 20. lokakuuta 2014

Suuresta Snadista - Vaarinmökin ikäneito

Aina asiat eivät mene suunnitelman mukaan. Viikonlopun Vantaan reissulla ne eivät menneet sinne päinkään. Mitä muuta voi todeta, sillä lähdin Suuri Snadi tapahtumaan hankintalistallani kukkapurkki ja tulin kotiin ikäneidon kanssa - ilman purkkia!

Tämä Päivi Variksen tekemä nukke vastasi täsmälleen mielikuvaani Vaarinmökin ikäneidosta. Hyväntuulinen, hymyilevä, kuitenkin topakka, aavistuksen hompsahtava, ei mahdottoman vanha, muttei missään nimessä nuorikaan. Nukke oli myyntipöydällä istumassa soutuveneessä. Veneen vieressä oli katiska, jonka nostaminen oli käynnissä. Tuollaiseen puuhaan tottunut naiselävä tuntui kaikin puolin soveliaalta asukilta Vaarinmökkiin. Olen onnellinen täydellisestä löydöstäni, nukke on hurmaava!!

Syyspäivä kuluu rattoisasti Vaarinmökissä. Kunhan pikku-piltti nukahtaa, voi neitokin hetkeksi torkahtaa kiikkustooliinsa.

torstai 16. lokakuuta 2014

Suuri Snadi 2014

Viikonloppuna 18.- 19.10. järjestetään Suuri Snadi pienoismalli- ja miniatyyritapahtuma Vantaan Energia-Areenalla osoitteessa Rajatorpantie 23, Myyrmäki, Vantaa. Areena on avoinna molempina päivinä klo 10-17.

Markkinoilla pöydällämme (N1/20) on uusina tuotteina mm. vakat ja peilipöydät. Josko nukkekodissa ei ole tilaa peilipöydälle, niin ehkä käsi- tai pöytäpeili vielä löytää sieltä paikkansa.
 
Pöydältämme löytyy myös mattoja, mööpeleitä ja muuta tarpeellista nukkekodin tavaraa. Matot ovat kutomiani, mööpelit Kimalaisen valmistamia ja muu tarpeellinen tavara minun, Kimalaisen, siskoni ja siskontytön tekemää.

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Bonsaipuu


Japanilaisen teehuoneen seinät ovat valmiit, mutta vielä liimaamatta huoneeksi. Siitä huolimatta sormeni ovat jo syyhynneet sisustuksen tekoon. Ensimmäisenä valmistui bonsaipuu.

Puu odottaa vielä kukkapurkkia, haaveilen nimittäin löytäväni sellaisen ensi viikonlopun Suuri Snadi tapahtuman markkinoilta. Purkin pitäisi olla matala, neliskulmainen, materiaalina posliini ja jos siinä on kuvioita, pitäisi niiden sopia aiheeseen...